zaterdag, 19. december 2009 - 16:50

KNSB: 'Natuurijs levensgevaarlijk!'

Hoogland

KNSB en politie waarschuwen iedereen nergens het ijs op te gaan, de situatie is levensgevaarlijk. Er komen vanuit het hele land meldingen binnen van ongelukken op het ijs. Dit meldt de KNSB op zijn site.

KNSB en politie waarschuwen iedereen nergens het ijs op te gaan, de situatie is levensgevaarlijk. Er komen vanuit het hele land meldingen binnen van ongelukken op het ijs. Politie, brandweer en ambulancediensten worden overspoeld met hulpvragen.

Het ijs is op veel plaatsen verraderlijk dun. Met de sneeuw van de afgelopen dagen is de situatie sterk verslechterd. Veel gemeenten zijn bezig bij alle wateren schaatsers te waarschuwen voor de levensgevaarlijke omstandigheden van het ijs. Ook zij raden schaatsen op natuurijs ten strengste af.

Ga absoluut niet het ijs op. Het is daarom van belang om alleen gebruik te maken van natuurijsbanen van KNSB schaatsverenigingen. Op KNSB.nl/natuurijs kunt u zien welke natuurijsbanen open zijn.

Wilt u toch een baantje rijden, ga dan naar een van de kunstijsbanen. Dan komt u straks nog beter beslagen ten ijs als het natuurijs wel veilig is.
Provincie:
Tag(s):