vrijdag, 21. augustus 2009 - 17:07

Kookadvies na groen leidingwater in Rijsenhout

Rijsenhout

Inwoners van Rijsenhout zijn door de gemeente Haarlemmermer en PWN Waterleidingbedrijf Noord-Holland geadviseerd om het kraanwater uit voorzorg voor consumptie te koken. ‘Het advies blijft zeker nog tot maandag 24 augustus van kracht’, melden de instanties vrijdag.

Maandag worden de definitieve uitslagen verwacht van het onderzoek naar de kwaliteit van het drinkwater. PWN Waterleidingbedrijf Noord-Holland en de gemeente Haarlemmermeer hebben de inwoners dat laten weten in een gezamenlijke brief.

PWN heeft woensdagavond 19 augustus een preventief kookadvies afgegeven op tweeduizend adressen in Rijsenhout, na klachten van bewoners van de Aarbergerweg over groen kraanwater. De waterleiding is daarop volledig doorgespoeld, waarna de klachten zijn verholpen. Om de kwaliteit van het kraanwater te controleren, zijn er woensdag monsters genomen op een aantal locaties aan de Aarbergerweg.

PWN onderzoekt de oorzaak van de klacht. Uit de eerste monsters is gebleken dat er geen sprake is van een E-colibesmetting (een bacteriologische besmetting). Gisteren zijn er op vijftien locaties in het dorp extra monsters genomen. De definitieve uitslagen van dat onderzoek worden maandag in de loop van de dag verwacht. Zodra het preventieve kookadvies wordt ingetrokken, krijgen de inwoners daarvan direct schriftelijk bericht.
Provincie:
Tag(s):