vrijdag, 19. juni 2009 - 23:04

Man aangehouden na inrijden op agent

Nijmegen

Donderdagavond heeft de politie een 20-jarige man aangehouden op de Otto C. Huismanstraat in Nijmegen. Hij wordt verdacht van het opzettelijk inrijden op een agent bij een verkeerscontrole eerder deze avond op de Voorstadslaan. Hierbij heeft de agent een schot gelost op de auto van de verdachte.

Donderdagavond om 18.00 uur waren agenten bezig met een verkeerscontrole op de Voorstadslaan. Op een gegeven moment trok een automobilist de aandacht door zijn rijgedrag. De agenten wilden hem hier voor bekeuren. Toen zij naar de auto toe liepen, reed de bestuurder opzettelijk op één van de agenten in. Deze kwam op de motorkap van de auto terecht. Toen de agent op de grond terecht kwam, heeft hij een schot gelost in de richting van de auto. De agent is bij de aanrijding lichtgewond geraakt.

De politie is direct na het incident gestart met een buurtonderzoek. Omstreeks 21.30 uur kon de bestuurder van de auto, een 20-jarige man uit Nijmegen, worden aangehouden op de O.C. Huismanstraat op verdenking van poging tot doodslag. De agent heeft aangifte gedaan.

De politie doet verder onderzoek naar dit incident.
Provincie:
Tag(s):