woensdag, 1. april 2009 - 13:30

Man aangehouden voor ernstige mishandeling baby

Boxmeer

De politie Brabant-Noord heeft op 30 maart 2009 een 34-jarige inwoner uit Veenendaal laten aanhouden als verdacht van ernstige babymishandeling in de periode van januari 2009 tot 22 maart 2009. Dit heeft de politie woensdag 1 april laten weten.

De mishandelingen zouden hebben plaatsgevonden in Boxmeer en Veenendaal. De verdachte wordt vandaag voorgeleid bij Justitie.

Aanleiding onderzoek
Op 25 maart jl. deed de 23-jarige moeder van een eenjarige jongetje uit Boxmeer aangifte van kindermishandeling tegen haar 34-jarige inmiddels, ex partner, uit Veenendaal. In de ongeveer 5 maanden durende relatie die zij met de man had, werd haar zoontje af en toe aan de zorgen van de man toevertrouwd.

Dat gebeurde zowel op het woonadres van de verdachte in Veenendaal als in de woning van de moeder in Boxmeer. Uiteindelijk bleek dat het kind door de man zou zijn mishandeld.

Gebeurtenissen
De vrouw constateerde medio maart dat er mogelijk wat met haar zoontje aan de hand was en dat het kindje kennelijk pijn had. Toen de pijn bleef aanhouden ging zij met haar kind naar het ziekenhuis, waar geconstateerd werd dat haar zoontje meerdere botbreuken had.

Het kindje is donderdag 26 maart aan één van de botbreuken geopereerd en heeft inmiddels het ziekenhuis mogen verlaten. De vrouw vermoedde dat de Veenendaler hier de hand in had en waarschuwde 25 maart de politie.

Onderzoek
De politie nam op woensdag 25 maart een uitgebreide aangifte van de moeder op en kreeg van het Openbaar Ministerie toestemming om de verdachte aan te houden. Collega's van de politie Veenendaal hebben de man maandag 30 maart van zijn bed gelicht en overgedragen aan de politie Brabant-Noord. De verdachte werd inverzekeringgesteld heeft inmiddels een gedeeltelijke bekentenis afgelegd.

Hulpverlening
De vrouw en de baby krijgen momenteel begeleiding van medewerkers van het Advies Meldpunt Kindermishandeling. Met de baby gaat het momenteel naar omstandigheden goed. De moeder is erg aangeslagen door het gebeurde.
Provincie:
Tag(s):