zondag, 22. maart 2009 - 15:57

Met de hond op stap in boswachterij Gieten Borger

Drouwen

Staatsbosbeheer organiseert zondag 29 maart een excursie waar u samen met uw hond aan kunt deelnemen. De excursie start om 11.00 uur bij het Boomkroonpad, de tocht voert door de bossen en langs open terrein. Onderweg vertelt de boswachter u het een en ander over het bos en regelgeving t.a.v. honden.

Boswachterij Gieten-Borger is voor een bezoek samen met uw hond een aantrekkelijk gebied. In het gebied leven echter meerdere dieren en die zijn niet altijd gelukkig met de aanwezigheid van uw hond. Om duidelijk te maken met welke omstandigheden u tijdens het bezoek rekening moet houden willen wij u tijdens een wandeling graag het een en ander uitleggen.

Bijna alle dieren die in het bos leven zijn bang voor honden. Dat geldt ook voor honden die niets doen, onder appèl staan en goed luisteren. Loslopende honden dwalen vaak door het bos en komen al gauw in de buurt van andere dieren. Vooral in het broedseizoen, periode 15 maart tot 15 juli, geeft dat nogal eens problemen. Denk daarbij aan broedende vogels die schrikken en hun nestgelegenheid verlaten. Ook komt het voor dat een moederree haar pas geboren kalfje verlaat, omdat ze wordt verjaagd door een loslopende hond. Dieren worden ook wel eens het slachtoffer van het verkeer als ze worden opgejaagd.

Tijdens de tocht neemt de boswachter u en uw honden mee op pad. Het is een mooie en gevarieerde tocht door de bossen en langs open terreinen. Ook een waterplaats waar de honden even kunnen spartelen wordt aangedaan.
Provincie:
Tag(s):