zaterdag, 5. september 2009 - 21:40

Mooi Wark geeft kinderconcert in Schoonoord

Schoonoord

De Drentse rock & roll band Mooi Wark zal op zaterdag 3 oktober het jaarlijkse kinderconcert geven, wat uiteraard weer in Drenthe zal plaatsvinden. Deze keer kiest de band voor Schoonoord, de plaats waar Mooi Wark ooit begon en waar tevens het allereerste Siepel Festival zal plaatsvinden.

Schoonoord zal dan ook vanaf 10:00 uur ’s morgens geheel in het teken van kinderen staan. “Kinderen hebben over het algemeen te weinig mogelijkheden om Mooi Wark te zien.”, aldus bassist William Bossong. “Vandaar dat wij één keer per jaar de ouderen vergeten en speciaal voor de kleintjes onder ons zullen optreden. Op 3 oktober is het dus weer zover!”

Vorig jaar deed de band voor het eerst een kindershow in Pesse, wat resulteerde in een uitverkochte middag met alleen maar blije kindergezichtjes. Dit jaar gaan de mannen van Mooi Wark dus op herhaling en zullen ze een geheel aangepaste show geven voor de kleintjes onder ons. Papa’s en mama’s mogen natuurlijk meekomen (max. 2 per kind) en vroeg opstaan is dus nodig. Natuurlijk zijn er ook extra activiteiten aanwezig, waaronder een springkussen, airbrush-tattoo, een echte kinderdraaimolen en gratis ranja. Het concert duurt tot 13:00 uur.

“Kinderen van 16 jaar en ouder en volwassenen zijn dus niet welkom” zegt Bossong. “We doen dit echt alleen voor kinderen. Ouders mogen uiteraard wel als begeleider van het kind mee naar binnen, maar hiervoor geldt: Maximaal 2 volwassen begeleiders per kind! Zij dienen trouwens wel gewoon een entreekaart te kopen.” De voorverkoop is inmiddels gestart bij alle Music Store winkels in Nederland, Café De Oude Reus in Schoonoord, CD-Hal in Ruinen en online via de Mooi Wark Shop op www.mooiwark.nl/shop. Kaarten kosten 5 Euro per persoon.

Het kinderconcert is onderdeel van het Siepel Festival. Op vrijdag 2 en zaterdag 3 oktober zal de eerste editie van dit evenement plaatsvinden, wat een gezellig feestje moet worden voor jong en oud, inclusief gratis camping. Op de vrijdagavond zorgen lange tafels, pullen bier, lekkere volksmuziek en gepaste kleding voor een echt Duits bierfeest, met als hoogtepunt het optreden van de Palemiger Spatzen. Het voorprogramma Schöne Arbeit vertoont trouwens opvallend veel gelijkenissen met Mooi Wark. De zaterdagavond wordt een ware boerenrock-avond met optredens van topbands als WC Experience, BZB (Band Zonder Banaan) en natuurlijk Mooi Wark.
Provincie:
Tag(s):