donderdag, 19. november 2009 - 14:42

Onderzoek naar dood jonge Urker (14) in volle gang

Urk

Het team Grootschalige Opsporing 28 van politie Flevoland is volop bezig met het onderzoek naar de dood van de 14-jarige Dirk Post. De jonge Urker werd woensdagmiddag dood aangetroffen in een bosperceel aan de Vormtweg op Urk.

Specialisten van de forensische opsporing deden tot diep in de nacht onderzoek in het bos waar de jongen was aangetroffen. Voorbijgangers, die woensdagmiddag rond 14.00 uur in het bos waren, troffen het levenloze lichaam van de jongen aan. Zij waarschuwden direct de politie die in het bos de vindplaats en een groot gebied daar omheen, als plaats delict inrichtte. Omdat er sporen van geweld zijn aangetroffen werd een TGO gestart en een rechercheteam geformeerd.

Dirk Post is sinds dinsdagmiddag 16.00 uur niet meer thuis geweest. Nadat zijn ouders de politie hadden ingelicht werd door wijkagenten op Urk gestart met een oriënterend onderzoek. Ongerustheid en angst werden woensdagmiddag voor de familie en vrienden van Dirk werkelijkheid, na de vondst van zijn lichaam in het bos. Het onderzoeksteam heeft familierechercheurs aangesteld die contact onderhouden met de familie.
Provincie:
Tag(s):