donderdag, 4. juni 2009 - 21:48

ONS stelt vragen over kosten Midzomerfeest

Noordoostpolder

ONS Noordoostpolder gaat schriftelijke vragen stellen aan het college van BenW over de gemaakte kosten voor het ‘Midzomerfeest’ als promotiecampagne voor Emmelhage nu deze is afgelast.

Fractievoorzitter Berthoo Lammers van ONS Noordoostpolder: “Het is een gotspe om € 200.000 aan een evenement te besteden zonder enig zicht op resultaat. Hoe is het toch mogelijk dat de verantwoordelijk wethouder van de PvdA/GrL, Jaap van der Est, zonder blikken of blozen zulke ééndagsinvesteringen kan doen. Dergelijke uitgaven in deze tijd zijn absoluut onverantwoord. Het is maar goed dat de wethouder wakker is geworden en dit onzinnige plan de prullenbak ingooit! Maar wij willen exact weten wat de schade is en of er claims komen."

De ONS fractie begrijpt niets meer van het college van BenW dat nu opnieuw wordt teruggefloten. In november wilde BenW nog € 1.500.000 investeren om het ziekenhuis van Lelystad in de lucht te houden. De hele raad floot toen het college terug.

"Nu is het wederom de linkse tak van het college dat met geld wil smijten voor één feestdag. Deze wethouder heeft ook al de ‘Villavie’ plannen (ouderenurbanisatie) in de kast moeten zetten. Welke deskundigheid is ingeschakeld door dit College om Emmelhage te promoten?�, vraagt Lammers zich af. "Het baart mij zorgen als een college ideeën heeft die zo ver van haar bevolking af staan en hierdoor onnodig veel geld wil spenderen in deze economische crisistijd."
Provincie:
Tag(s):