donderdag, 12. maart 2009 - 17:05

Ooglidcorrectie nummer 1 op verlanglijst

Amsterdam

Bij Nederlandse vrouwen die een cosmetische ingreep overwegen staat de ooglidcorrectie het hoogste op het verlanglijstje, gevolgd door de borstvergroting, liposuctie en een facelift. Dit is een opmerkelijk verschil ten opzichte van de Verenigde Staten, waar liposuctie op 1 staat, de
borstvergroting op 2 en de ooglidcorrectie pas op de 3e plaats komt.

Een ander opmerkelijk feit is dat, in tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, een cosmetische operatie in bijna driekwart van de gevallen leidt tot een toename van het zelfvertrouwen. Men is in het algemeen dan ook tevreden met het resultaat (88%).

Dit zijn enkele opvallende conclusies van het tweede Nationale Beauty Onderzoek (NBO), dat recent is gehouden onder ruim 2.600 mannelijke en vrouwelijke bezoekers en abonnees van de website newbeauty.nl. Van de respondenten heeft 69% ooit een cosmetische behandeling ondergaan, de rest overweegt een dergelijke behandeling. Het onderzoek is gehouden in het kader van de 4e editie van het evenement New Beauty/New Wellness 2009, dat komend weekend plaatsvindt in de Amsterdam RAI.
Categorie:
Tag(s):