donderdag, 16. juli 2009 - 22:40

Overal gratis toegang Vuelta

Assen

Iedereen die de wereldtop van het wielrennen wil bekijken, kan gratis terecht bij de Vuelta, of het nu de proloog is op het TT Circuit Assen, of de etappes in Drenthe, Gelderland en Limburg, iedereen kan de Vuelta gratis bezoeken.

Het TT Circuit Assen zet op zaterdag 29 augustus de hekken wagenwijd open. Al vanaf ’s morgens half acht is er veel bedrijvigheid. Duizenden toerfietsers maken zich dan op om deel te nemen aan de Toerversie. De eerste rijders straten om half acht en iedere deelnemer maakt eerst een ronde over het TT Circuit, voor de provincie in getrokken wordt. Het wordt een geweldig festijn om te bekijken, want er zijn al 7000 toerfietsers ingeschreven.

Maar op het TT Circuit is veel meer. Er zijn ook andere attracties, zoals een echte A1GP formulebolide, het stuntteam van de KLPD, een wedstrijd voor amateur-wielrenners en allerlei sportieve activiteiten onder de noemer SportValley. Daar komen sport, entertainment, infotainment, interactiviteit en competitie samen. Jong en oud kunnen genieten van muziek, demonstraties, gamen, zelf sporten en je kunt zelfs kijken of er een carrière als sportcommentator voor je is weggelegd. Beleef de Vuelta met een dj, op een praxtour bike fiets je virtueel mee met de Vuelta proloog, er zijn skateclinics, een mountainbikespel, een BMX baan, Ontmoet Defensie op SportValley, waar Defensie diverse demonstraties verzorgt en zelfs met haar eigen toerwagenraceteam op het circuit aanwezig is.

Zondag 30 augustus is het feest in finishplaats Emmen. Naast het Full Colour Festival, zijn er vele activiteiten rondom de etappe Assen-Emmen. Niet alleen de zondag, maar ook de week voorafgaand aan La Vuelta worden meerdere Spaans getinte publieks- en sportevenementen gehouden. Zie voor het volledige programma: www.emmen.nl en klik op de Vuelta-link.

Ook in startplaats Zutphen en start- en finishplaats Venlo zijn veel activiteiten. In Zutphen wordt een gehele feestweek tijdens de Vuelta gehouden. Daar is onder meer een wielergala met toppers van toen, zoals jan Janssen, Joop Zoetemelk, Leo van Vliet en Steven Rooks. Er is een BMX-show, Imca Marina treedt op en er is nog veel meer. Zie ook: www.vuelta-zutphen.nl

In Venlo is er op 31 augustus onder meer paella voor iedereen, een fiets modeshow, dikke bandenrace, Bandera Latina, spinning activiteiten en veel meer. Ook allemaal gratis. Zie ook: www.venlo.nl onder aktueel, evenementen.
Provincie:
Tag(s):