woensdag, 17. juni 2009 - 20:36

Pasgeboren zeeleeuwtje krijgt zwemles

Emmen

In het buitenverblijf van de Californische zeeleeuwen in Dierenpark Emmen heeft zeeleeuw Kim haar tweede jong ter wereld gebracht. De geboorte, die afgelopen zaterdagochtend plaatsvond, werd al geruime tijd verwacht.

Vader Mossy zat bijvoorbeeld al een week apart om de bevalling ongestoord te laten verlopen. De baby drinkt goed en is kerngezond. Het is nog niet duidelijk of het om een meisje of om een jongetje gaat.

Kim is een heel zorgzame en oplettende moeder. Dat is belangrijk, want het duurt enkele weken voordat jonge zeeleeuwen kunnen zwemmen. Tot die tijd moet moeder, als haar jong te water raakt, er direct achter aan duiken en boven water zien te krijgen. Het zeeleeuwtje is al eens van de ene rotspartij naar de andere “gezwommen�, maar kon dat alleen omdat moeder hem in zijn nekvel had gepakt. Na een meter of vijf spartelen was hij al doodmoe. In het park biedt het grote bassin volop ruimte en gelegenheid om onder moeders begeleiding veilig te leren zwemmen. De echte zwemlessen beginnen waarschijnlijk over een paar dagen.
Provincie:
Tag(s):