donderdag, 9. april 2009 - 15:43

Pet Shop Boys op 22 juni in de HMH

Amsterdam

Op maandag 22 juni komt het Britse duo Pet Shop Boys naar Nederland voor een optreden in de Heineken Music Hall in Amsterdam. Het synthesizerduo bestaande uit Neil Tennant en Chris Lowe vervierf vooral bekendheid in de jaren tachtig en negentig. De kaartverkoop voor dit concert start aanstaande vrijdag 10 april om 10:00 uur, voor dit concert zijn alleen zitplaatsen beschikbaar.

Achtentwintig jaar geleden ontmoeten de Londense zanger Neil Tennant en Chris Lowe elkaar in een elektronicazaak in Londen. Tijdens deze ontmoeting blijkt het muzikaal te klikken tussen de twee.

In 1984 brengen de Britten voor de eerste keer de single 'West End Girls' uit. Deze single flopt in eerste instantie. Een jaar laren proberen ze het opnieuw met een vernieuwde versie van het nummer en deze keer bereikt de single de nummer 1 positie in Engeland en Amerika. Na dit succes volgende de hits elkaar in rap tempo op; 'It's a Sin', 'What Have I Done To Deserve this' en 'Domino Dancing'. Na het album 'Introspective' uit 1988 richten ze zich vooral op het produceren van albums van internationale artiesten als Liza Minnelli, Tina Turner en Robbie Williams.

Twee weken geleden brachten de Pet Shop Boys hun tiende studioalbum 'Yes' uit. De laatste keer dat de Pet Shop Boys in Nederland waren was in 2007, toen gaven ze een show in een uitverkochte Rai.
Categorie:
Tag(s):