zaterdag, 16. mei 2009 - 15:33

Pinautomaat opgeblazen met gas

Harlingen

In de nacht van vrijdag op zaterdag is in Harlingen een pinautomaat opgeblazen. De vermoedelijke twee daders deden dit met behulp van gas.

De politie werd rond 2.40 uur, via 1-1-2 gealarmeerd, dat personen bezig waren de pinautomaat open te breken. Ook werd een explosie gehoord. De politie kwam ter plaatse waarbij drie voertuigen werden gezien. De daders, vermoedelijk twee personen, zetten het op een vluchtten toen zij lucht kregen van de aanwezigheid van de politie.

Eén dader vluchtte in een personenauto in zuidelijke richting weg. Een andere persoon zette het op een rennen en dook weg. Op het moment dat de politie polshoogte kwam nemen bij het hokje van de pinautomaat, reed een andere personenauto met hoge snelheid weg. Vermoedelijk zat hier de weggedoken dader in. Naar beide voertuigen werd nog gezocht maar niet meer aangetroffen.

Op de plaats van het incident bleef één bestelbusje, met nog een draaiende motor, achter. Na controle bleek dit bestelbusje als gestolen geboekt te staan. Het hokje waarin de pinautomaat zich bevindt als ook de pinautomaat werd volledig vernield. Vermoedelijk hebben de daders geprobeerd de pinautomaat, met behulp van gas, op te blazen. Er wordt onderzocht of er iets weggenomen. De politie is opzoek naar getuigen.
Provincie:
Tag(s):