dinsdag, 14. april 2009 - 10:55

Politie herstelt rust in Gouda

Gouda

Door ingrijpen van de politie is een conflict tussen Goudse jongeren zondag 12 april tijdig beslecht en werd verdere overlast voorkomen. Rond 02.25 uur zagen agenten dat er op de Markt in Gouda een conflict was ontstaan.

Een 20 jarige Gouwenaar reageerde fel op het lastig vallen van hem en zijn vriendin door een aantal jongeren. De oorzaak lag hem vermoedelijk in een eerder conflict die hij met ze had gehad. Hij had tevens behoorlijk gedronken. Omdat het conflict dreigde uit te lopen op een handgemeen werd hij ter bescherming van zichzelf aangehouden. De politie verwijderde vervolgens de groep jongeren en de rust keerde terug.

Rond 03.25 uur kreeg de politie diverse telefoontjes uit de omgeving van de Rijkestraat dat daar een grote groep jongeren voor overlast zorgde. Die overlast zou bestaan uit het belletje trekken, schreeuwen, gooien, slopen en het naar auto’s gooien van dingen. Het bleek hier te gaan om de groep die door de politie uit de binnenstad was verwijderd. Door de inzet van de politie rende de groep van zo’n twintig man weg waarna het rustig bleef. De politie heeft nog onderzoek gedaan schade in de wijk maar die niet kunnen vinden.
Provincie:
Tag(s):