donderdag, 12. maart 2009 - 9:23

Politie lost twee overvallen op

Terneuzen

Politie Zeeland denkt met de aanhouding van vijf mannen twee overvallen, die dit jaar in Terneuzen zijn gepleegd, te hebben opgelost. Twee mannen, een 30-jarige man uit Terneuzen en 23-jarige man uit de gemeente Sluis zijn vorige week donderdag (26 februari) aangehouden. Zij zijn op 2 maart jl. door de rechter-commissaris in bewaring gesteld.

De derde man, een 31-jarige uit Axel, is aangehouden op woensdag 4 maart. Deze man werd ook weer in vrijheid gesteld omdat hij niets met beide zaken te maken bleek te hebben.

Vandaag (woensdag 10 maart) werden nog twee mannen uit Terneuzen, van 20 en 27 jaar aangehouden. Zij worden in de loop van deze week voorgeleid.

De politie verdenkt de mannen van het plegen van een overval op donderdag 8 januari jl. in de Bilderdijkstraat in Terneuzen. Omstreeks 21.40 uur is in deze straat een pizzabezorger overvallen, toen deze onder valse voorwendsels naar dit adres was gelokt. Ter plaatse werd een pizzabezorgtas afhandig gemaakt na bedreiging met een vuurwapen. De politie kwam de verdachten op het spoor na een uitgebreid rechercheonderzoek.

Op zondag 18 januari jl. vond een tweede overval plaats, namelijk in de P.C. Hooftstraat in Terneuzen. De bewoner werd in zijn eigen woning overvallen, en vastgebonden. De verdachten doorzochten zijn woning en namen audiovisuele apparatuur en een geldbedrag mee.

Bij één van de door de rechter-commissaris uitgevoerde doorzoekingen op 26 februari 2009 is in de verblijfplaats van één van de aangehouden verdachten een, op een vuurwapen gelijkend, voorwerp aangetroffen. Dit vuistschietwapen werd in beslag genomen omdat volgens de Wet wapens & munitie het bezit daarvan verboden is, omdat dit wapen geschikt is om schrik aan te jagen.

Het onderzoek is nog niet afgerond, meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.
Provincie:
Tag(s):