zaterdag, 11. april 2009 - 21:50

PSV eenvoudig langs flets Utrecht

(Elfvoetbal) PSV heeft zaterdag zonder al te veel moeite gewonnen van FC Utrecht. In Eindhoven werd het 2-0 voor de landskampioen.

Utrecht leek naar Noord-Brabant gekomen om niet te verliezen en dat is iets dat je tegen PSV niet moet doen. De ploeg van trainer Dwight Lodeweges is dan onverbiddelijk. Het duurde zaterdag even, maar het doelpunt zou er zeker komen.

Het was op slag van rust dat Carlos Salcido de Eindhovenaren op voorsprong zette. Het fletse Utrecht, dat speelde zonder onder anderen Cedric van der Gun, Simon Cziommer en Michel Vorm, gaf geen weerstand. In de tweede helft buitte PSV dat uit met doelpunt van Timmy Simons uit een strafschop.

Met name in de eerste helft speelde PSV nog goed. De tegenstander speelde matig en zonder al te veel moeite speelde PSV Utrecht gewoon van de mat. De gevaarlijkste man bij de Eindhovenaren was Ola Toivonen, die continu voor gevaar zorgde. Hij werd alleen vaak net niet goed genoeg bediend. Veel voorzetten en passes op de Zweed werden iets te makkelijk afgelegd, waardoor de verdediging van Utrecht vroegtijdig de bal onderschepte.

Verder viel op het spel van PSV weinig af te dingen. Mogelijkheden waren er voldoende. Het had alleen de pech dat Utrecht-goalie Wesley de Ruiter een redelijk goede dag had. Hoewel hij in het begin een wat onrustige indruk maakte, keerde hij later in de wedstrijd een aantal goede inzetten. Eerst van Toivonen, daarna van Ibrahim Afellay en weer van de Zweedse spits.

In de tweede helft maakte PSV via een strafschop, nadat De Ruiter Toivonen neerlegde, snel 2-0 en was de wedstrijd gespeeld. Op de bekende PSV-manier speelde de ploeg de wedstrijd uit, zonder nog veel weg te geven.

PSV doet met de overwinning wat het moet doen om rechtstreekse plaatsing voor de Uefa Cup af te dwingen. Het komt met de zege op gelijke hoogte met sc Heerenveen, dat zondag nog speelt tegen Volendam. Utrecht stelde teleur en gaf geen moment de indruk dat het streed voor een plek in de playoffs voor Europees voetbal. De ploeg van trainer Ton du Chatinier heeft nu al zeven competitiewedstrijden geen doelpunt gemaakt en moet zich serieuze zorgen gaan maken.