woensdag, 10. juni 2009 - 21:43

Roermonds bedrijf ontwikkelt nieuwe fietsmotor

Roermond

Het Roermonds bedrijf Creusen ontwikkelt een nieuwe fietsmotor. De hulpmotor wordt volgend jaar door een Nederlandse fabrikant gemonteerd op fietsen met een hulpmotor.

Dat maakte Patrick Reijnders van Creusen Electro-Mechanische Industrie woensdag bekend tijdens de MKB-bijeenkomst Limburg Innoveert in Grathem. De nieuwe motor, die veel kleiner en lichter is dan bestaande hulpmotoren op fietsen, is ontwikkeld dankzij een bijdrageregeling voor innovatieprojecten van het Operationeel Programma Zuid-Nederland.

Creusen ontwikkelde met de bijdrage een laagspanningsmotor voor schepen, elektrische auto’s, heftrucks maar ook voor legertanks. De nieuwe techniek kan echter ook het fietsen gemakkelijker maken, want de vinding kan heel eenvoudig in de naaf van een fietswiel worden gestopt. De ontwikkeling van de nieuwe elektromotor is begeleid door de Limburgse Industriebank Liof en Syntens.

Gedeputeerde Jos Hessels van Economische Zaken is in zijn nopjes met de vele innovaties die vandaag door enkele MKB-bedrijven werden gepresenteerd. �Het bewijst dat veel Limburgse ondernemers ondanks de crisis toch blijven vernieuwen en de hand niet op de knip houden�. Hessels hoopt dat de bijdrageregeling blijft bestaan. In Limburg hebben vorig jaar in totaal 48 MKB’ers zes miljoen euro gekregen uit dit fonds. Dit jaar gaat het om een bedrag van vier miljoen euro. De zes miljoen euro in 2008 hebben geleid tot totale investeringen van achttien miljoen euro.
Provincie:
Tag(s):