donderdag, 5. november 2009 - 14:50

‘Selectief’ zoenen en paniek slikken in de lift'

Amsterdam

Meer dan een derde van de Nederlanders is zich anders gaan gedragen door de aanhoudende berichtgeving rondom de griepgolf. Gewoontedieren gaan anders met hun omgeving om en letten meer dan normaal op hun weerstand. Om het immuunsysteem een handje te helpen, eet 54,9% momenteel gezonder, 47,5% slikt meer vitaminen en 28,7% is meer gaan slapen. Dit blijkt uit een onderzoek uitgevoerd in opdracht van vitaminenexpert Centrum.

Nederland gaat ook minder onbevangen om met de directe omgeving. Zo zegt 7,5% daadwerkelijk fysiek contact met anderen te mijden. Terwijl de meerderheid van de Nederlanders er nog lustig op doorkust, zegt 14,5% toch ‘selectiever’ te zijn gaan zoenen.

Een positieve ontwikkeling is dat mensen zeggen een stuk hygiënischer te zijn geworden; maar liefst 71% wast en poetst secuurder. Een kleine groep Nederlanders neemt erg extreme maatregelen. Zo gaan twee op de tien het openbaar vervoer of openbare ruimtes uit de weg, heeft 6,3% van de Nederlanders besloten ook geen handen meer te schudden en bezoekt 1,4% het werk niet meer.
Categorie:
Tag(s):