donderdag, 4. juni 2009 - 8:13

Spookrijdende brandweer op A37

Emmen

Een chauffeur van het brandweerkorps Emmen is voor spookrijden op het matje geroepen. De brandweerman reed op 16 mei tijdens een uitruk tegen het verkeer in op de rijksweg A37.

De brandweer was uitgerukt voor een ernstige aanrijding bij het plaatsje Erica. Vanuit de meldkamer kwam het bericht ’dat de weg bij de oprit door de politie was afgesloten en hulpverleningsdiensten vrijbaan kregen’ om zo snel bij het incident te komen.

De chauffeur van het bewuste brandweervoertuig, dat aanrijdend was, nam een afslag verderop dat niet was afgesloten. Daardoor reed het brandweervoertuig tegen het verkeer in op de vluchtstrook.

Een vrachtwagenchauffeur die op de tegenovergestelde rijbaan reed, filmde de brandweerwagen. Op het filmpje, dat op internet verscheen, is goed te zien dat de brandweerwagen tegenliggers tegenkomt.

Volgens brandweercommandant Stuivenberg reed de chauffeur de snelweg op door een communicatiefout. “De brandweerwagen had daar nooit mogen rijden omdat het bericht ‘de weg is vrij’ in dit geval niet voor hem was bedoeld. De chauffeur had bij het zien van tegemoetkomend verkeer de meldkamer instructies moeten opvragen.''

Stuivenberg heeft inmiddels gesproken met de bewuste chauffeur van het korps. ''De spookrijdende brandweerman bracht door deze actie niet alleen zijn eigen leven in gevaar, maar ook die van zijn collega’s en de medeweggebruikers.'' Volgens de Stuivenberg is dit een leermoment voor ons korps. De zaak wordt verder intern opgelost.
Provincie:
Tag(s):