maandag, 6. juli 2009 - 18:01

Steuntje in de rug oudere buurtbewoners

Epe

GGD Gelre-IJssel en Stichting Welzijn Ouderen Epe starten een nieuw project: ‘Voor Elkaar, in de Buurt’ in de gemeente Epe. Actieve burgers, vrijwilligers en professionele organisaties worden gestimuleerd om een activiteit voor hun oudere buurtbewoner(s) op te zetten en te organiseren.

Hiervoor kunnen zij een financiële bijdrage en/of praktische adviezen ontvangen. 'Voor Elkaar, in de Buurt' is een onderdeel van het project 'Gezond ouder worden'.

Activiteiten die bijvoorbeeld georganiseerd kunnen worden:
· een gezamenlijk etentje organiseren onder leiding van een kok;
· een fietsclubje oprichten om gezamenlijk te gaan fietsen;
· een koffiemiddag in de buurt starten;
· een ééndaagse workshop organiseren;
· een stadswandeling onder leiding van een gids organiseren;
· met een buurvrouw/buurman die niet zo goed ter been is naar een concert of theatervoorstelling gaan.

De activiteit dient wel aan een aantal voorwaarden te voldoen. Zo moet de activiteit onder andere georganiseerd worden voor een oudere die wel een steuntje in de rug kan gebruiken. Daarnaast organiseert de initiatiefnemer zelf de activiteit en voert die uit. De te verstrekken subsidie bedraagt maximaal €500,- (niet mogelijk voor professionele organisaties). Dit bedrag moet besteed worden aan middelen en materialen.

Binnen het project ‘Voor Elkaar, in de Buurt’ werken GGD Gelre-IJssel en Stichting Welzijn Ouderen Epe samen. Dit project is onderdeel van de Academische werkplaats AGORA en wordt gefinancierd door ZonMw en GGD Gelre-IJssel.
Provincie:
Tag(s):