donderdag, 20. augustus 2009 - 7:50

Stopplaatsen langs snelwegen ondermaats

Den Haag

Stopplaatsen langs snelwegen zijn vaak niet geschikt voor een ontspannen rustpauze. Dit blijkt uit onderzoek van de ANWB en haar zusterclubs in Europa.

Van de 101 onderzochte oases voor onderweg bleken er 39 slecht tot zeer slecht te scoren, 22 scoorden voldoende, 29 goed en 11 zeer goed. De beste plaatsen voor een stop onderweg kwamen de onderzoekers tegen in Oostenrijk en Kroatië, de allerslechtste in Italië.
De Nederlandse stopplaatsen ’t Ginkelse zand (A12), Kerkeind (A58), Zwartehof (A2), De Hop (A1), Kruisberg (A2) en Vosbergen (A28) komen slecht uit de test.

Uit eerder onderzoek onder de leden, weet de ANWB dat een sanitaire stop de belangrijkste reden is om te stoppen langs de snelweg. En juist daar ontbreekt het bij de zes geteste plaatsen aan. Er zijn geen toiletten en de veiligheidsmaatregelen, zoals goede verlichting, zijn er weinig. De ANWB raadt automobilisten aan om in Nederland gebruik te maken van de parkeervoorzieningen bij tankstations en restaurants. Deze zijn voorzien van toiletten en de sociale veiligheid is groter.
Categorie:
Tag(s):