donderdag, 19. maart 2009 - 14:25

Straatrover verdacht van meerdere berovingen aangehouden

Almere

Woensdagavond rond 21.45 uur is een 46-jarige man uit Almere op heterdaad aangehouden.

Na een 1-1-2 melding dat er een 54-jarige man en een 53-jarige vrouw, beide afkomstig uit Almere op de Churchillweg bedreigd en beroofd waren, gingen politiebikers in de omgeving zoeken naar de verdachte.

Vlak daarna kwam de melding dat een 27-jarige man uit Almere zich gemeld had aan het politiebureau in Almere. Ook hij was beroofd door een man met een mes. De signalementen van beiden berovingen kwamen overeen.

Op het Prinsenpad werd door een biker een verdachte aangetroffen die voldeed aan het opgegeven signalement. De verdachte reageerde niet op zijn aanroepen, waarna de agent een waarschuwingschot in de lucht loste.

Met hulp van meerdere toegesnelde agenten kon de verdachte vervolgens overmeesterd worden. Bij de aanhouding bleek dat de verdachte in het bezit was van een steekwapen.

De spullen die bij de beiden slachtoffers waren gestolen, werden na de aanhouding aangetroffen bij de straatrover. Bij de berovingen raakte niemand gewond. Rechercheurs van het straatroventeam onderzoeken de betrokkenheid van deze verdachte bij eerdere straatroven.
Provincie:
Tag(s):