dinsdag, 25. augustus 2009 - 10:50

Sub ’70 gaat terug in de tijd

Bussloo

Dit weekend ervaren twintig duikers van Sub ’70 hoe 150 jaar geleden werd gedoken. De duikers kruipen in een helmduikpak. Zij trekken loden schoenen aan en zetten een koperen duikhelm op. Met het hele gevaarte, van zo’n 75 kilogram, duiken zij tot een diepte van ongeveer acht meter in recreatieplas Bussloo.

Voor de duikers is het een heel andere ervaring dan een gebruikelijke duik. Door een klein ruitje zien zij de onderwaterwereld, terwijl zij via een slang zijn verbonden met de bovenwaterwereld. Behalve ademen door deze slang, kunnen zij ook praten met hun buddy’s op de kant.

Ook voor de dagjesmensen op Bussloo wordt het een bijzonder gezicht. De duikers trekken met hun gebruikelijke uitrusting al veel bekijks. De duikers in de speciale uitrusting, die alleen bekend is uit Kuifje en andere films, zijn gegarandeerd een publiekstrekker. Speciaal voor de gelegenheid staan er genoeg duikers van Sub ’70 klaar om niet-duikers te vertellen hoe de onderwaterwereld op Bussloo en op andere plekken eruit ziet.

De duiken vinden plaats tussen 11 en 16 uur op de botenhelling. Geïnteresseerden komen hier door op de A1 moet afslag 21 te nemen, waarna de Zutphenseweg moet worden gevolgd tot de rotonde na 3 km. Hier gaat men linksaf richting de Withagenweg. Na 500 meter moet ingang 1 worden genomen, waarna de bordjes kampeervuurplaats vanzelf leiden naar de duikspot.
Provincie:
Tag(s):