dinsdag, 17. maart 2009 - 23:40

Van Marwijk polst Van der Sar voor terugkeer

(Elfvoetbal) Edwin van der Sar is door bondscoach Bert van Marwijk gepolst voor een terugkeer. De doelman van Manchester United blijft echter bij zijn eerdere besluit om te stoppen bij Oranje.

"Tegen beter weten in heb ik nog eens gebeld. Ik vind dat normaal gezien de huidige omstandigheden aan het keepersfront. Destijds had ik al met Edwin afgesproken dat het hoofdstuk Oranje wat hem betreft afgesloten is. Ik wist zijn antwoord nu van tevoren al, maar ik heb toch gebeld", laat Van Marwijk AD Sportwereld weten.

De bondscoach heeft door de huidige situatie van Maarten Stekelenburg bij Ajax ineens te maken met een moeilijk vraagstuk. De goalie heeft zijn plaats bij de hoofdstedelingen af moeten staan aan Kenneth Vermeer. Ondanks dit gegeven kiest Van Marwijk toch voor Stekelenburg als eerste doelman.

"Ik houd bij Oranje nu aan Stekelenburg vast, om een paar redenen. Ik vind dat hij van alle keepers op dit moment de meeste potentie heeft. Als je alle keepers analyseert is hij ook het sterkst voor zijn goal. En hij heeft de meeste ervaring op internationaal niveau. Zijn nadeel is dat hij nu niet meer keept bij Ajax, maar ik reken op zijn geldingsdrang. Oranje is een mooie kans voor hem. Hij kan sterker uit deze moeilijke periode komen", aldus de bondscoach.
Categorie:
Tag(s):