dinsdag, 17. februari 2009 - 18:37

Veroordelingen wegens schietpartij Houten

Houten

De rechtbank Utrecht heeft dinsdag uitspraak gedaan in de zaak tegen vijf mannen die verdacht werden van betrokkenheid bij een schietpartij in Houten in maart 2008.

Een 28-jarige man uit Utrecht werd veroordeeld tot zes jaar gevangenisstraf wegens het schieten op twee andere personen, die daarbij gewond raakten en het bezit van wapens.

Een 25-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats werd veroordeeld tot twee jaar en zes maanden gevangenisstraf, wegens het schieten op één andere persoon

Een 40-jarige man uit Utrecht werd vrijgesproken van betrokkenheid bij de schietpartij. Hij werd wel schuldig bevonden aan mishandeling en het hebben van een wietkwekerij. Hij kreeg hiervoor zes maanden gevangenisstraf.

Een 43-jarige man uit Noordwijkerhout werd vrijgesproken van betrokkenheid bij de schietpartij. Hij werd wel schuldig bevonden aan mishandeling, maar volgens de rechtbank gebeurde dit in een noodweersituatie. Hij kreeg daarom geen straf opgelegd.

Een 38-jarige man uit Utrecht werd eveneens vrijgesproken van betrokkenheid bij de schietpartij. Hij kreeg wel twee maanden gevangenisstraf voor hebben van een wietkwekerij.
Provincie:
Tag(s):