woensdag, 24. juni 2009 - 14:00

Vier jaar cel voor doodslag verkeersregelaar Ikea

Amsterdam

De rechtbank Amsterdam heeft woensdag 24 juni 4 jaar gevangenisstraf opgelegd aan de man die op 17 augustus 2008 een verkeersregelaar van Ikea heeft doodgereden. Dit heeft de rechtbank woensdag laten weten.

‘De verdachte heeft bewust de kans aanvaard dat het slachtoffer zou overlijden, door te versnellen en abrupt te remmen, waardoor het slachtoffer van de motorkap viel’, meldt de rechtbank. Enkele dagen later overleed het slachtoffer aan zijn verwondingen.

Daarnaast is de verdachte veroordeeld voor het fysiek en verbaal bedreigen van een andere verkeersregelaar. ‘De verdachte heeft door zijn handelen blijk gegeven van een onverschillige houding ten opzichte van niet alleen de verkeersregels –en handhavers, die een publieke taak dienen, maar ook ten opzichte van de gezondheid en het leven van een ander persoon. De rechtbank rekent hem dit zwaar aan’, aldus de rechtbank.

Naast de gevangenisstraf, waarvan 1 jaar voorwaardelijk, krijgt de verdachte vijf jaar ontzegging van de rijbevoegdheid en moet hij zich onder toezicht laten stellen van de reclassering.
Provincie:
Tag(s):