dinsdag, 17. maart 2009 - 7:49

Website voor info behandelingen kankerpatiënten

Vanaf dinsdag kunnen kankerpatiënten online een overzicht vinden experimentele behandelingen. De site kankeronderzoek.info geeft betrouwbare en objectieve informatie over behandelingen waarvan de werking en de resultaten nog worden onderzocht.

Experimentele kankeronderzoeken (ook wel trials genoemd) waren voorheen niet bekend bij het grote publiek, maar alleen bij artsen en onderzoekers. De site kankeronderzoek.info past in de ontwikkeling dat u als patiënt meedenkt over het behandeltraject. Ook is een patiënt met deze online informatie niet meer volledig afhankelijk van de kennis en doorverwijzing van hun behandelend arts.

Er zijn patiënten die om uiteenlopende redenen meer informatie willen over nieuwe, experimentele behandelingen. Bij voorbeeld als er verder geen standaardbehandeling meer mogelijk is, of omdat zij de medische wetenschap verder willen helpen.

Met de informatie op de website kunnen patiënten in gesprek gaan met uw behandelend arts over eventuele deelname aan de behandeling. De informatie op de website zorgt er tevens voor dat u een betere gesprekspartner bent voor de specialist.

De site is een gezamenlijk initiatief van KWF Kankerbestrijding, de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK), het Integraal Kankercentrum Zuid (IKZ) en het Integraal Kankercentrum Oost (IKO).
Categorie:
Tag(s):