vrijdag, 8. mei 2009 - 18:38

Wel eens een inpakrobot aan het werk gezien?

Ravenstein

Op 17 mei - de Dag van Ons Brabantse platteland – stellen diverse boeren in de regio Maas en Meierij hun bedrijf open voor bezoekers. U kunt onder andere een kijkje nemen op het legpluimveebedrijf van maatschap Vos-Moons in Ravenstein.

“Voor iedereen die meer wil weten over legkippen en eieren, is een bezoekje aan ons bedrijf een aanrader. Bezoekers kunnen onder andere een moderne inpakrobot voor eieren aan het werk zien. Ook drogen we op ons bedrijf de kippenmest tot 80% droge stof zodat er korrels geperst van kunnen worden�, vertelt Karin Vos.

De Dag van Ons Brabantse Platteland wordt georganiseerd in het kader van de herinrichting van het platteland, ook wel reconstructie genoemd. Op tal van plaatsen in Noord-Brabant verandert het platteland. Nieuwe natuurgebieden komen tot stand, rivieren krijgen de ruimte, dorpen blijven leefbaar en landbouw kan zich ontwikkelen op duurzame locaties. Samen dragen deze projecten bij aan een vitaal, mooi en schoon platteland voor alle inwoners en recreanten.
Provincie:
Tag(s):