vrijdag, 18. september 2009 - 14:14

Werkzaamheden Almere Haven

Almere

In Almere Haven vinden de komende tijd verschillende werkzaamheden plaats. Dit heeft de gemeente Almere vrijdag laten weten.

In De Wierden en De Hoven wordt op maandag 21 september gestart met onderhoudswerkzaamheden aan de beschoeiing langs de waterkanten. In de havenkom wordt sinds vorige week gewerkt aan de steiger bij het pannenkoekenschip.

Beschoeiing
Op maandag 21 september wordt gestart met het verwijderen van de oude en het plaatsen van de nieuwe beschoeiing langs de waterkanten. Gestart wordt aan de Hoekwierde, daarna via Kimwierde en Zandwierde naar scholengemeenschap De Meergronden.

Daarna wordt de noordzijde van de gracht aangepakt langs Binnenhof, Langshof, Oldewierde en Kornwierde tot aan de Kornbrug. Vorige week is al begonnen met de voorbereidende werkzaamheden langs de grachten in De Wierden. Naar verwachting zijn de werkzaamheden eind februari 2010 afgerond, mits het werk niet wegens winterse omstandigheden moet worden stilgelegd.

Steiger Pannenkoekenschip
Vorige week is een begin gemaakt met onderhoud aan het dek van de steiger bij het pannenkoekenschip in de havenkom van Almere Haven. Reden van de werkzaamheden is slijtage van de antisliplaag op het dek. De restanten van de laag worden verwijderd.

Daarna wordt het gehele dek geschuurd en voorzien van een laagje olie, die in het hout trekt. Op het dek wordt, ter vervanging van de antisliplaag, langs beide zijden van de steiger een loper aangebracht. Tevens wordt de zitbank opnieuw geschilderd. Naar verwachting zijn de werkzaamheden op vrijdag 25 september gereed.
Provincie:
Tag(s):