maandag, 15. juni 2009 - 20:53

Young Movie Nijmegen 2009

Nijmegen

Op donderdag 25 juni vindt het film festival Young Movie Nijmegen 2009 plaats. Op deze avond worden de films van de verschillende scholen in LUX vertoond. De films zijn binnen en buiten schooltijd geproduceerd.

De 8 deelnemende scholen zijn: Dominicus College, Het Citadel College, Montessori College Berg en Dalseweg, Montessori College Kwakkenberg, Montessori College Vlierestraat, NSG, SSgN en St. Jorisschool.

Young Movie Nijmegen is het podium waar Nijmeegse scholieren hun eigengemaakte filmproducties op het witte doek kunnen vertonen. Het project is een samenwerking tussen de scholen voor het Voortgezet Onderwijs, Cultuur en School Nijmegen (CESN) en LUX.

Aanleiding voor dit project is een inventariserend onderzoek van CESN onder kunstco├â┬Ârdinatoren, naar de wensen van het Voortgezet Onderwijs voor de periode 2009-2012. Een van de vier wensen wordt nu gehonoreerd door subsidie van de gemeente Nijmegen in het kader van Cultuurparticipatie 2009-2012 Dit betekent dat dit project jaarlijks gaat plaatsvinden.

Doel van dit project is dat jongeren met ondersteuning van kunstenaars / leerkrachten, films te laten maken en die aan elkaar op een centraal podium (festival) te presenteren.

Het project kan een springplank zijn voor leerlingen en scholen om zich aan te melden voor het Nationaal Film Festival voor Scholieren.

Meer info vindt u op www.cesn.nl
Provincie:
Tag(s):