dinsdag, 17. maart 2009 - 21:18

Zoektocht naar gemaskerde en gewapende man

Schijndel

De politie is dinsdagavond, 17 maart 2009, vanaf half zes in de omgeving van de Structuurweg met 12 mensen op zoek geweest naar een man met een bivakmuts op die gewapend was. De man is niet gevonden en de politie verzoekt getuigen zich te melden via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Melding
Om ongeveer tien voor vijf kwam er bij de politie een melding binnen dat een man, in zwarte kleding met een zwarte bivakmuts, op meerdere kinderen had laten schrikken. De man liep ergens tussen de Structuurweg, de Rooiseweg en de Europalaan. Daar liggen bij een spoorlijn enkele zandbergen waar negen kinderen in de leeftijd tussen de zeven en tien jaar aan het spelen waren. De man was op de kinderen afgelopen en had iets naar ze geroepen. Toen de kinderen wegliepen was hij ze achterna gerend. Onafhankelijk van elkaar verklaarden de kin-deren dat de man een groot mes in een van zijn handen had. Vijf van de kinderen verklaarden later dat de man ook een pistool in zijn andere hand had. De kinderen zijn angstig weggevlucht. Een van de kinderen kwam zijn vader tegen en vertelde het verhaal. Die belde snel de politie.

Zoektocht
De politie is met verschillende eenheden naar de locatie gegaan. Agenten hebben direct meerdere kinderen en hun ouders gesproken. Alle kinderen vertelden ongeveer hetzelfde verhaal. De politie is in eerste instantie met tien mensen gaan zoeken in de omgeving. Later zijn er twee hondengeleiders met hun honden vanuit hun oefenlocatie snel mee komen zoeken. Winkeliers in de omgeving zijn direct gewaarschuwd om 112 te bellen bij ieder verdachte situatie. Om ongeveer half zes had een getuige de man vermoedelijk nog zien lopen bij de oude voetbalvelden. De zoektocht is om acht uur voorlopig gestopt zonder resultaat.

Signalement
De kinderen hebben het volgende signalement gegeven van de man:
Ongeveer 20 jaar oud, ondanks de bivakmuts hadden meerdere kinderen gezien dat de man een donkere huidskleur had. Hij was geheel in het zwart gekleed. Hij had een mes en een vuurwapen in zijn handen.

Onderzoek
De zaak heeft een grote impact gehad op de kinderen waarvan er enkele doodsbang zijn. De kinderen zullen allen woensdag in de loop van de dag verhoord worden. De politie neemt de zaak in onderzoek. Ook zal er verscherpte aandacht zijn voor de omgeving waar de man ge-zien is.
Provincie:
Tag(s):