woensdag, 6. oktober 2010 - 18:43

50+ wil zijn eigen ding doen op vakantie

Diemen

Dat blijkt uit de 50+ Vakantie Monitor van doelgroepspecialist bureauvijftig en marktonderzoekbureau de Vos&Jansen. Vanaf het moment dat de kinderen de deur uit gaan en niet meer meegaan op vakantie, krijgt vakantie voor 50-plussers een hele andere betekenis. Sommige 50-plussers spreken zelfs van "opluchting". Anderen van "eindelijk mijn eigen ding doen", "vrijheid" en "meer relaxed".

Meer dan de helft van de 50-plussers gaat 2 - 3 keer per jaar met vakantie. Wat men van de vakantie verwacht is rust en ontspanning. Maar opvallend is dat iets meer dan de helft aangeeft dat de vakantie toch wel (enigszins) vermoeiend is.

Enkele opvallende resultaten:
Voor 50+ gaat de vakantie vooral om natuur en cultuur. Men wil genieten van de natuur en gaat veel wandelen en fietsen. Men wil ook de cultuur "opsnuiven" en daarbij zijn musea en het bekijken van steden favoriet. Het belangrijkste van de vakantie is dan ook het opdoen van allerlei indrukken. Het gaat om impressies, die men graag weer mee naar huis wil nemen en delen met anderen.

Wat ook opvalt is dat de belangstelling voor cruises groot is. Met name onder 70+ staat de cruise op de eerste plaats van vakanties die men nog altijd zou willen doen. Gevraagd werd ook naar de grootste vakantie-ergernissen. De belangrijkste zijn: slechte/vuile accommodatie, geluidsoverlast, slecht weer en a-sociaal gedrag/overige vakantiegangers.
Categorie:
Tag(s):