vrijdag, 10. september 2010 - 16:29

Agenten helpen baby ter wereld

Rijswijk

Politieagenten hebben donderdagavond 9 september op de Laan van Hoornwijck in Rijswijk geholpen bij de bevalling van een baby. Dit heeft de politie vrijdag bekendgemaakt.

Ter hoogte van Rtvwest op de Laan van Hoornwijck werd donderdag 9 september om 19.15 uur een baby langs de kant van de weg geboren. De ouders waren in allerijl onderweg naar het ziekenhuis om te gaan bevallen toen de 35-jarige vrouw spontaan hevige weeën kreeg.

Haar 35-jarige echtgenoot zette de auto langs de kant van de weg en belde direct via 112 de meldkamer van politie Haaglanden. Toen de agenten als eerste ter plaatse kwamen bleek al snel dat de geboorte van het kindje niet lang meer op zich liet wachten.

Met telefonische ondersteuning van de GGD hielpen de agenten de aanstaande 35-jarige moeder met de op handen zijnde bevalling. Kort voordat het babytje het levenslicht zag, verscheen ook tot opluchting van de agenten de GGD die de bevalling verder begeleidde.

Vrijwel direct hierna werd het meisje geboren. De GGD vervoerde het jonge gezin ter controle naar het ziekenhuis. Zij mochten de volgende dag naar huis om bij te komen van alle commotie. Moeder en dochter maken het goed.
Provincie:
Tag(s):