woensdag, 3. november 2010 - 9:31 Update: 08-07-2014 1:02

Emanuelson vertrekt bij Ajax

(Elf Voetbal)Urby Emanuelson heeft na lang wikken en wegen de knoop doorgehakt. De Ajacied liet begin deze week aan algemeen directeur Rik van den Boog weten, definitief niet op een nieuwe driejarige verbintenis in te gaan.

Dit melden volgens De Telegraaf bronnen binnen de ArenA. De keuze van de 24-jarige linkspoot is volgens de krant tot stand gekomen door een combinatie van teleurstelling en het feit dat hij na zeven seizoenen Ajax verder wil kijken.

Ajax legde hem in januari dit jaar al een nieuwe overeenkomst voor, dat destijds door zijn zaakwaarnemer Brian Berkleef afgedaan werd als 'belachelijk'.

In mei gingen de Amsterdammers daarom over tot het voorleggen van een aanbieding die overeenkomt met de huidige omstandigheden. Ook daar gaat Emanuelson dus niet mee akkoord. Komende zomer is hij transfervrij.

Vanavond speelt Ajax in het teken van het kampioenenbal tegen Auxerre. Uitgerekend tegen deze Franse club maakte Emanuelson in 2005 zijn officiële debuut in het eerste elftal.

Trainer Martin Jol kan vanavond beschikken over Vurnon Anita, Demy de Zeeuw en Oleguer. Laatstgenoemde is hersteld van een neusbreuk, maar wil niet met een masker spelen. De kans dat hij minuten maakt, is daarom klein.
Categorie:
Tag(s):