dinsdag, 13. juli 2010 - 9:50

Hulpdiensten hadden handen vol aan noodweer

Regio

Ook het Noorden van Nederland heeft maandag te maken gehad met het noodweer. Dit ging gepaard met hevige regenval en harde windstoten. De hulpdiensten in Stad en Ommeland hebben hun handen vol gehad aan het noodweer.

Veel riolen konden het wassende water niet verwerken, wat leidde tot overstromingen van straten en kelders. De harde wind zorgde ervoor dat enkele bomen werden ontworteld.

Op de Lammerweg in Jipsinghuizen vielen de takken als lucifershoutjes van de bomen. Een gezin had geluk, een omgevallen tak knapte af, raakte de regenpijp en viel voor de woning in het gras. Bij een andere inwoner van deze straat was een zijtak van een dikke boom op het dak terecht gekomen. De inwoner liep waterschade in zijn woning op maar de schade leek verder mee te vallen.

Veel heftiger ging het er in Wessingtange toe, waarbij een 110 jaar oude eik een woning compleet doorboorde. De woning is compleet gezet en is hierbij onbewoonbaar geworden. De inwoners liepen geen letsel op en kwamen met de schrik vrij.
Provincie:
Tag(s):