woensdag, 6. oktober 2010 - 18:32

Joop van den Ende brengt Sister Act naar Broadway

Amsterdam

De musical Sister Act gaat, na het succes in Londen, op 20 april 2011 in première in het Broadway Theatre in New York. Dit maken de producenten Whoopi Goldberg en Stage Entertainment, het internationale live entertainmentbedrijf van Joop van den Ende, bekend.

De regie van Sister Act is in handen van viervoudig Tony Award winnaar Jerry Zaks. Anthony van Laast, bekend van zijn werk voor de musical Mamma Mia! en de daaruit voorgekomen de film met in de hoofdrollen Meryl Streep en Pierce Brosnan, is verantwoordelijk voor de choreografie. De muziek van Sister Act is gecomponeerd door Alan Menken, achtvoudig Oscarwinnaar en het creatieve brein achter veel wereldberoemde songs uit Disney speelfilms, waaronder The Little Mermaid, Beauty and the Beast, Aladdin en Enchanted.

De wereldpremière van de musical Sister Act was op 2 juni 2009 in het Palladium Theatre in Londen. Whoopi Goldberg trok daar afgelopen maand augustus uitverkochte zalen toen ze de rol van Moeder Overste speelde. In oktober keert ze nogmaals terug voor vijf voorstellingen. Het succes van musical Sister Act krijgt een vervolg dicht bij huis, als de productie op 2 december aanstaande in première gaat in het Operettenhaus in Hamburg. Ook Nederland zit vanzelfsprekend in de 'roll-out' van Sister Act.
Categorie:
Tag(s):