dinsdag, 30. november 2010 - 23:25

Marianne Burgman waarnemend burgemeester De Ronde Venen

Mijdrecht

De commissaris van de Koningin in de provincie Utrecht, de heer R.C. Robbertsen, heeft mevrouw drs. M. (Marianne) Burgman, de huidige burgemeester van De Ronde Venen, per 1 januari 2011 benoemd tot waarnemend burgemeester van de nieuwe gemeente De Ronde Venen.

Per die datum worden Abcoude en de huidige gemeente De Ronde Venen samengevoegd tot één nieuwe gemeente.

De commissaris heeft tot de benoeming van mevrouw Burgman besloten nadat hij hierover had gesproken met de beoogd fractievoorzitters in de nieuwe gemeenteraad. Voor de commissaris is van belang dat in de nieuwe gemeente een waarnemer aan het werk gaat die de situatie goed kent, op de hoogte is van de ontwikkelingen in de herindeling en de belangen van zowel Abcoude als De Ronde Venen goed kan dienen. Met de benoeming van mevrouw Burgman wordt de continuïteit van het herindelingsproces gewaarborgd.

Nadat de nieuwe gemeente van start is gegaan, zal de commissaris de minister van Binnenlandse Zaken vragen om de procedure voor de benoeming van een vaste burgemeester open te stellen. Hiervoor zal de nieuwe raad eerst een profielschets moeten opstellen.
Provincie:
Tag(s):