woensdag, 27. oktober 2010 - 16:48

OM eist werkstraf voor bedreiging door 'Wilders-rap'

Den Haag

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft woensdag in hoger beroep 80 uur werkstraf en 2 maanden voorwaardelijke gevangenisstraf geëist tegen een 21-jarige man die wordt verdacht van bedreiging van Geert Wilders. Dit heeft het OM woensdag bekendgemaakt.

'Wilders-rap'
In augustus 2007 is op youtube een rap van verdachte met de titel "Wie iz de volgende" verschenen, waarin bedreigingen richting Geert Wilders worden geuit. De rechtbank te Rotterdam veroordeelde de verdachte voor dit feit eerder tot 80 uur werkstraf en 2 maanden voorwaardelijke gevangenisstraf. De verdachte stelde tegen deze uitspraak hoger beroep in.

Geert Wilders is op de zitting in eerste aanleg bij de rechtbank in Rotterdam als getuige gehoord en hij heeft toen aangegeven de tekst als erg bedreigend te hebben ervaren en te hebben gevreesd voor zijn leven.

'Kunstuiting'
De verdachte stelt zich op het standpunt dat de rap niet als bedreiging was bedoeld. Het was zijn bedoeling het debat met Geert Wilders aan te gaan. Bovendien stelt de verdachte dat het gaat om een kunstuiting en dat hij daarom niet strafbaar zou moeten zijn.

Het OM vindt dat iedereen, dus ook een politicus, zijn taak moet kunnen uitoefenen zonder aan bedreigingen te worden blootgesteld. Bovendien vindt het OM dat door dit soort feiten heersende gevoelens van onrust en onveiligheid in de samenleving worden versterkt.
Provincie:
Tag(s):