vrijdag, 23. juli 2010 - 9:52 Update: 14-09-2018 20:13

Pool onderweg met auto via spoorlijn naar Alkmaar door trein geramd

Heemskerk

Een Poolse man heeft vrijdag vroeg in de ochtend geprobeerd om met zijn auto rijdend over de spoorlijn van Heemskerk naar Alkmaar te komen. ‘Toen de man een trein op hem af zag rijden wist hij op tijd uit zijn auto te springen waarna de trein zijn auto frontaal ramde’, meldt een woordvoerster van de politie vrijdag.

Rond 06.30 uur kreeg de politie een melding van een aanrijding van een trein met een personenauto. Bij aankomst van de politie bleek dat de Pool met zijn auto ter hoogte van de Communicatieweg in Heemskerk de spoorlijn richting Alkmaar was opgereden.

Als vrij snel daarna zag hij dat er een trein zijn kant op kwam. De man wist op tijd ongedeerd zijn auto te verlaten. De machinist van de trein probeerde een aanrijding te voorkomen en remde maar kreeg de trein niet op tijd tot stilstand. De trein ramde de auto die daardoor zwaar beschadigd raakte.

De Pool is door de politie aangehouden. Het treinverkeer tussen Uitgeest en Beverwijk is door het ongeval tot naar verwachting 10.00 uur gestremd geraakt.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: