donderdag, 26. augustus 2010 - 10:05 Update: 11-10-2018 11:34

Regen zorgt voor veel overlast. Politie: Blijf thuis als je de weg niet op hoeft

Den Haag

De hulpdiensten hebben sinds donderdagochtend vroeg de handen vol door de aanhoudende regenval. Brandweerkorpsen in vrijwel heel Nederland krijgen talloze meldingen te verwerken van wateroverlast.

In de regio Haaglanden komen steeds meer meldingen binnen van overlopende riolen en omgevallen bomen. Een supermarkt aan de Theresiastraat in Den Haag moest tijdelijk haar deuren sluiten door het ‘wassende’ water. Ook krijgt de brandweer in heel Nederland veel meldingen van particulieren waar woningen en kelders blank staan.

In de regio Den Haag en Rotterdam-Rijnmond is uit voorzorg een paraat peloton (ME) van de politie stand-by. Zij kunnen bij noodgevallen overal worden ingezet.Op de alarmcentrales komen momenteel zoveel meldingen binnen dat extra personeel is ingezet om de telefoontjes te verwerken.

Een woordvoerster van de politie Haaglanden roept mensen op die niet de weg op hoeven thuis te blijven. Wegen dreigen vol te raken omdat sommige afritten door de grote hoeveelheid regenwater niet meer toegankelijk zijn voor verkeer.De regenval zal vandaag aanhouden. Op veel plaatsen komt er vandaag zo'n 20 tot 40 mm bij in de regenmeter, op een aantal plaatsen meer dan 50 mm. Op het KNMI weerstation op Schiphol werd vanochtend al 48 mm gemeten en inmiddels is er al weer een aantal millimeters bijgekomen.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: