zondag, 13. juni 2010 - 13:47 Update: 13-09-2018 21:12

Twee woninginbrekers na waarschuwingsschot aangehouden

Amsterdam

Politiemensen hebben zaterdagmiddag rond tien voor half twee, nadat buurtbewoners gebeld hadden, twee inbrekers aangehouden.

De verdachten, 20 en 21 jaar oud, waren betrokken bij een woninginbraak in de Anton Waldorpstraat. Toen gewaarschuwde politiemensen bij de bewuste woning arriveerden en op de eerste verdieping naar binnen keken zagen ze drie mannen staan. Een van hen had een breekijzer in zijn handen. De inbrekers verlieten de woning aan de voorzijde en sprongen vanaf de eerste verdieping naar beneden.

Politiemensen gingen achter de inbrekers aan. Dankzij medewerking en aanwijzingen van buurtbewoners werden twee verdachten in de directe omgeving aangehouden. Voorafgaand aan één van de aanhoudingen is een waarschuwingsschot gelost. Eén van de verdachten was in het bezit van tasjes met daarin sieraden, digitale apparatuur en een klein geldbedrag.

De verdachten, bekenden van de politie, zijn in verzekering gesteld. Het rechercheonderzoek zal zich richten op het opsporen van de derde verdachte.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: