donderdag, 28. juli 2011 - 9:42

A73 afgesloten wegens plaatsing liggers viaduct

Venlo

Vrijdag 29 juli en zaterdag 30 juli worden de liggers (betonnen balken) geplaatst voor het viaduct van de Greenportlane over de A73. Voor de werkzaamheden wordt de A73 tijdelijk afgesloten en het verkeer omgeleid.
De realisatie van de Greenportlane ligt goed op schema. Het eerste gedeelte tot aan het tijdelijke parkeerterrein van de Floriade zal voor de opening van de Floriade opengesteld worden voor verkeer.

Met groot materieel worden komend weekend de liggers geplaatst voor het viaduct van de Greenportlane over de A73. Het viaduct is 32 meter breed en heeft een overspanning van 46 meter. Deze wordt gevormd door 20 liggers met een gewicht van elk 138 ton. Gedurende vier werksessies worden de liggers tussen de landhoofden aangebracht. Het viaduct verbindt straks de A73 met de Greenportlane en vormt tevens de toegang tot de nieuwe ingang van Freshpark.
Omdat het viaduct alleen rust op de landhoofden is geen middenpijler nodig. Hierdoor is het wel noodzakelijk om de A73 gedurende het werk in beide richtingen af te sluiten ter hoogte van de werkzaamheden. Omdat de werkzaamheden grotendeels in avond en nacht plaatsvinden en de omleidingsroutes breed zijn gecommuniceerd, worden geen problemen in het verkeer verwacht.

De Greenportlane (N295) is een nieuw aan te leggen dubbelbaans weg met twee rijstroken per rijrichting en een middenberm. De maximale snelheid is 80 km/u en is volledig gescheiden van langzaam verkeer. De weg loopt over het grondgebied van de gemeenten Venlo en Horst aan de Maas. Hij zorgt voor een goede ontsluiting van het gebied Klavertje 4 waar onder de vlag van Greenport Venlo in de toekomst veel bedrijvigheid gepland is. De Greenportlane is de basis voor een goed bereikbare regio en levert een bijdrage aan de leefbaarheid en de verkeersveiligheid in de omliggende woonkernen.
Provincie:
Tag(s):