maandag, 1. augustus 2011 - 15:59

Badplaats Noordwijk verwacht dinsdag topdrukte

Badplaats Noordwijk zet dinsdag extra gratis strandpendelbussen in. De badplaats verwacht topdrukte nu de weersvoorspellingen eindelijk op een heerlijke stranddag wijzen.

Met de strandpendel kunnen toeristen gratis de auto parkeren net buiten het centrum en kosteloos meerijden tot de boulevard. Na weken van tegenvallende weersomstandigheden, maken niet alleen strandliefhebbers zich op voor een paar heerlijke zomerdagen met veel zon en hoge temperaturen. Ook strandpaviljoenhouders en overige horecaondernemers werken met alle macht om zich voor te bereiden op de grote drukte.

In Noordwijk rijdt elke zondag bij mooi strandweer een gratis parkeer- en shuttleservice. De Strandpendelbus heeft deze zomer nog maar weinig kunnen rijden. “De voorspellingen voor dinsdag zijn veruit het beste, vandaar dat we op het strand topdrukte verwachten. Iedereen wil deze dag pakken!

Strandgangers hoeven in Noordwijk in ieder geval niet te zoeken naar een parkeerplek, de parkeermeter in de gaten te houden of te sjouwen met zware strandspullen. Je parkeert de auto net buiten het centrum en de Strandpendel zet je op minder dan honderd meter van het strand af”, aldus Sabine Hertogh woordvoerder van Noordwijk Marketing.

Met de gratis parkeerservice kunnen toeristen de auto kosteloos parkeren op het terrein van Koninklijke Beuk Touringcars op de Van Berckelweg 32, vlak buiten het centrum van Noordwijk. Een gratis shuttlebus, die tussen 11.00 en 19.00 uur non-stop rijdt, zet de strandbezoeker vervolgens voor de boulevard en de winkelstraat af.

Bezoekers die dinsdag langer in Noordwijk willen blijven, kunnen ook na 19.00 uur nog terug naar hun auto. Deelnemende taxibedrijven brengen voor een gereduceerd tarief bezoekers met de taxi terug naar het parkeerterrein.

De gemeente Noordwijk ziet de strandpendel als extra service aan haar badgasten. De badplaats wil voorop lopen als het gaat om strandtrends. Je ziet dit overal terug. In de kustversterking, in de nieuwe strandpaviljoens, maar zeker ook in het vooroplopen in de keurmerken zoals de Blauwe Vlag en de QualityCoast Gold Award, de internationale kwaliteitskenmerken voor een schoon, milieuvriendelijk en veilige strand.
Provincie:
Tag(s):