dinsdag, 2. augustus 2011 - 17:18

Beschonken man opgepakt na achtervolging

Lunteren

De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag 2 augustus een 52-jarige automobilist uit Hoevelaken aangehouden op de Postweg na een lange achtervolging.

De man bleek na controle onder invloed van alcohol te zijn. Het rijbewijs van de automobilist is door de agenten ingenomen.

De agenten zagen rond half één de man rijden over de A30 in de richting van Ede. De bestuurder zou zo slingeren dat hij de gehele rijbaan gebruikte. De agenten gaven de man een stopteken en blokte de snelweg voor het overige verkeer vanwege de verkeersveiligheid. De Hoevelakenaar gaf hier geen gehoor aan waarop de agenten de man dwongen te stoppen. Nadat hij tot stilstand was gebracht gaf de man weer gas waarop de achtervolging verder ging. Dit herhaalde zich een aantal keer waarna de Hoevelakenaar zijn auto op de Postweg tot stilstand bracht.

De man bleek met een promillage van 1.22 te hebben gereden. Het rijbewijs van de man is ingenomen vanwege het rijden met alcohol en het veroorzaken van gevaar op de openbare weg. Daarnaast negeerde de man het door de agenten opgegeven stopteken.
Provincie:
Tag(s):