zondag, 27. november 2011 - 17:57

Boerderij in Markelo verwoest door brand

Markelo

Door een grote uitslaande brand is zondag een boerderij aan de Oude Needse weg in Markelo geheel verwoest. De brandweer heeft overslag naar twee naastliggende schuren weten te voorkomen. Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan.

Vanochtend om 11:40 uur is de brandweer gealarmeerd voor een brand aan de Oude Needseweg in Markelo. Het betrof een boerderij met rieten kap. Omdat de melder aangaf dat de brand uitslaand was, is direct opgeschaald naar middelbrand. Enige minuten later is verder opgeschaald naar grote brand, omdat de brand al een eind gevorderd was op de zolder.

De bewoonster heeft de boerderij ongedeerd kunnen verlaten, er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan. De brandweer heeft extra watercapaciteit ingezet door middel van een tankwagen en een grootwatertransport met slangen. Hiermee heeft de brandweer overslag naar twee naastgelegen schuren weten te voorkomen. In één van die schuren stonden een 30-tal koeien, deze zijn ongedeerd gebleven.
De boerderij was recent gerenoveerd. Daarbij is alle asbest verwijderd.

Tegen half drie vanmiddag kon het sein brandmeester worden gegeven. Met behulp van een kraan zijn daarop enkele muren van de boerderij gesloopt. De brandweer is daarna verder gegaan met nablussen. De brand is bestreden door de korpsen van Markelo, Diepenheim, Goor, Rijssen en Haaksbergen.

De oorzaak van de brand is niet bekend.
Provincie:
Tag(s):