dinsdag, 3. mei 2011 - 10:09

Complete ‘make-over’ voor Asser winkelcentrum Vredeveld

Assen

Na maanden van verbouwingen is het zover: winkelcentrum Vredeveld in Assen-Oost is volledig gerenoveerd en uitgebreid. Dit heuglijke feit wordt natuurlijk gevierd. De heropening van het compleet vernieuwde winkelcentrum vindt plaats van 11 tot en met 14 mei 2011. Naast deze opening is er ook een 40-jarig jubileum te vieren.

In de zestiger jaren werd gestart met de realisering van de woonwijk Vredeveld. Na vele jaren bereikte de wijk Assen-Oost zijn huidige omvang. De wijk bevat verschillende bouwperioden en bouwstijlen en daardoor ook een verscheidenheid aan bewoners. ‘Die diversiteit zie je terug in het uitgebreide aanbod van winkels in het winkelcentrum. Zo zit er naast de Albert Heijn een Aldi en behoort de Marskramer tot één van de winkels die zich nieuw hebben gevestigd in het winkelcentrum’, aldus Henk Smeman, een van de ondernemers in het winkelcentrum die een totaal vernieuwd pand is betrokken.

‘De diversiteit van de wijk komt tevens terug in het programma van de openingsweek’, vertelt Martin Smit van Samen Evenementen, een jong evenementenbureau gevestigd in Assen-Oost dat de organisatie van de opening op zich heeft genomen. Het programma bestaat onder meer uit een talentenjacht, een veiling, historische lezingen en fotoreportages van de wijk. Martin Smit: ‘Voor de officiële opening op de woensdagavond hebben we zangeres Marlous Oosting, de in Assen geboren zangeres bekend van het Nationaal Songfestival, op het programma staan. Ze was zo enthousiast om in haar geboorteplaats op te treden, het gaat gegarandeerd een groot feest worden.’
____________________________________
Provincie:
Tag(s):