woensdag, 21. september 2011 - 21:19 Update: 08-07-2014 0:27

Filmfestival 2011 geopend met uitreiking filmprijs Stad Utrecht

Tijdens de Openingsavond van de 31e editie van het Nederlands Film Festival is de winnaar van de Filmprijs van de Stad Utrecht 2011 bekendgemaakt.

Regisseur Thijs Schreuder won de prijs voor zijn korte documentaire WHEN THE WAR ENDS. De prijs bestaat uit een beeld van de Utrechtse kunstenaar Joost van den Toorn en een geldbedrag van € 5.000,-. Thijs Schreuder ontving de prijs uit handen van burgemeester Aleid Wolfsen van Utrecht.

WHEN THE WAR ENDS is een portret van een voormalig IRA-strijder die in Belfast iets terug wil doen voor de gemeenschap die hem steunde tijdens de bloedige strijd om onafhankelijkheid.

Het college van burgemeester en wethouders van Utrecht kent de Filmprijs van de Stad Utrecht toe aan het beste regiedebuut uit de Debuut Competitie van het Nederlands Film Festival, waarvoor dit jaar zestien eerste zelfstandige korte films, documentaires en tv-producties zijn geselecteerd. De winnaar is voorgedragen door een onafhankelijke jury, die dit jaar bestaat uit Sonja de Leeuw, professor Film en Televisie aan de Universiteit Utrecht, Vicky Serao, directeur van de Scriptschool en filmmaker André van Duren.

De 31e editie van het Nederlands Film Festival is feestelijk geopend met de première van DE BENDE VAN OSS. Het NFF duurt tien dagen en wordt op vrijdag 30 september traditiegetrouw afgesloten met de uitreiking van de Gouden Kalveren tijdens het Gala van de Nederlandse Film.
Categorie:
Tag(s):