woensdag, 20. juli 2011 - 16:18

Grote actie in Weert voor behoud KMS

Weert

Donderdagavond vindt er een grote actie plaats op de Markt in Weert voor het behoud van de Koninklijke Militaire School (KMS). De gemeente Weert roept iedereen op de petitie te ondertekenen voor het behoud van de KMS. Donderdagavond is daar alle gelegenheid voor tijdens de grote actie ‘Houd de KMS in Weert’ met het WK Tijgeren als hoofdact.

Om 18.00 uur is iedereen van harte welkom op de Markt. Na een openingswoord door burgemeester Wim Dijkstra vindt er een spectaculaire dance-act plaats van Summer Dance Camp Weert, het grootste jaarlijkse danskamp van Nederland. Aansluitend start onder begeleiding van Punt Welzijn de Urban Sport Tour met hockey- en voetbalactiviteiten voor de jeugd in een soccerdome en pannakooi. Zij kunnen zich tevens als militair laten schminken. Tegelijkertijd strijden kinderen in de leeftijd van 9 tot 15 jaar om de snelste tijd tijdens het WK Tijgeren voor cadetten! Om 19.30 vindt het WK Tijgeren nogmaals plaats, nu voor volwassenen. Wethouder John Cardinaal is een van de deelnemers.

Tijdens de sportactiviteiten wordt meerdere malen aandacht gevraagd voor het ondertekenen van de petitie: wethouder Anton Kirkels en gedeputeerde Mark Verheijen van de provincie Limburg maken duidelijk waarom Weert en de KMS onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Daarnaast is er een protestactie waarbij raadsleden van de daken schreeuwen dat de KMS in Weert moet blijven. Het publiek wordt uitgenodigd mee te doen.
Provincie:
Tag(s):