zaterdag, 16. april 2011 - 12:49

Grote brand legt bedrijf in de as

Rijnsburg

In Rijnsburg heeft in de nacht van vrijdag 15 april op zaterdag 16 april een grote brand gewoed in een bedrijf aan de Bankijkerweg.

Om even voor twaalf uur kwam er een brandmelding bij de brandweer van post Rijnsburg binnen en al snel, 23:48 uur, kwam er het sein grote brand.

Hierop rukten er meerdere voertuigen uit de regio uit naar het adres. Er bleek een grote loods van Katwijk Waspeen BV in de brand te staan. Bij aankomst van de brandweer had het vuur al ruim om zich heen gegrepen en kon de brandweer geen binnenaanval meer uitvoeren en moesten ze van buitenaf blussen.

Met de Rijn naast de brand was er aan water geen tekort, maar redden was er niet meer bij. Om half twee sloegen de vlammen weer uit het pand en was de brand ook nog eens overgeslagen naar een naastgelegen pand. Hierop heeft de brandweer het gecontroleerd uit laten branden. Tot laat in de nacht was er nog geen sein brandmeester en waren er meer dan 20 brandweervoertuigen ter plekke om het vuur in bedwang te krijgen.

De brandweer is tot in de vroege ochtend bezig geweest met het gecontroleerd laten uitbranden. In het pand stonden onder meer een caravan en een vrachtauto. Omdat er sprake was van asbest in het dak heeft de brandweer metingen verricht in de omgeving. De brandweer melde dat er voor de omwonenden geen gevaar was, maar adviseerde wel de deuren en ramen dicht te houden en binnen te blijven.

De nabije omtrek was tijdens de brand afgesloten voor alle verkeer. Omdat het in een industrieterrein was, waren er ook niet veel bezoekers om de brand te bekijken. Daarom had de politie niet veel te doen en hoefde zij alleen de wegen te sluiten. Hoe groot de schade is en hoe de brand heeft kunnen ontstaan is nog niet bekend. Hier word onderzoek naar gedaan. De brandweer heeft nog lang moeten nablussen.
Provincie:
Tag(s):