woensdag, 17. augustus 2011 - 11:56

Kitesurfers in natuurgebieden bekeurd

Afgelopen zondag is op het Badstrand Rockanje en in het getijdengebied 'de Kwade Hoek' gecontroleerd op de Natuurbeschermingswet. Er zijn tien bekeuringen uitgeschreven voor het betreden van beschermd natuurgebied.

Volgens de Natuurbeschermingswet is het verboden om bescherm natuurgebied te betreden. Dit vanwege de verstoring van de rust en de schade die recreanten aan dit gebied kunnen aanbrengen. Daarom hebben de Zeehavenpolitie Rotterdam-Rijnmond, Natuurmonumenten, Omgevingsdienst Zuid Holland Zuid, Zuid Hollands Landschap en Groenservice Zuid Holland hier controles op gehouden.

Met ondersteuning van waterscooters van het Korps Landelijke Politie Diensten kon er zowel op het water als op het land worden opgetreden. Er zijn tien bekeuringen uitgeschreven voor het zich in beschermd natuurgebied bevinden.

Het betrof kitesurfers, wandelaars en een catamaran. Een Franse kitesurfer heeft na overleg met de Officier van Justitie zijn boete direct moeten voldoen. Ook zijn er drie bekeuringen uitgeschreven voor motorcrossen op het strand bij Rockanje.
Provincie:
Tag(s):